499 TL ve Üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo... Kapıda Ödeme... Aynı Gün Kargoya Teslimat

LİSE GEÇİŞ SINAVI (LGS) İÇİN ÇALIŞMA İPUÇLARI

14-07-2021 14:00
LİSE GEÇİŞ SINAVI (LGS) İÇİN ÇALIŞMA İPUÇLARI

LİSE GEÇİŞ SINAVI (LGS) İÇİN ÇALIŞMA İPUÇLARI

Sınava hazırlanırken hepimizin aklında aynı sorular vardır. Nasıl ders çalışmalı? Ders çalışmaya nerden başlamalı? Çalışmalarımdan daha fazla verim almak için ne yapmalıyım? 
Tüm bu sınav stresinin üzerine bir de bu sorularla uğraşmak biraz zorlayıcı olabilir. Bu yazımızda sizlerin aklındaki soruların cevaplarını vermeye çalıştık.

Hedefinizi belirleyin 

Hepimizin hedefleri ve idealleri vardır. Başarmak için ne istediğimizi bilmemiz gerekir ama unutmamak gerekir ki iyi bir liseyi veya üniversiteyi kazanmak tek başarı yolu değildir. Mutlu olduğumuz işi yapmaktan daha büyük bir başarı var mıdır?
İyi bir liseye girmek iyi bir üniversiteye ve istediğimiz bölüme ulaşmamıza yardımcı olacaktır. Yeteneklerimiz doğrultusunda bizi mutlu edecek mesleği belirlemek çalışmak için bize motivasyon sağlayacaktır. 

Çalışma Programı Hazırlayın

Hedeflerinize ulaşmak ve çalışmalarınızdan çok daha fazla verim almak için planlı ve düzenli çalışmak çok önemlidir. Çalışma masasına oturduğunuz zaman ne yapacağınızı bilmek zamanı yönetmek açısından son derece önemlidir. Günlük ve haftalık çalışma programları oluşturmalı ve her konu için ihtiyacınız olan zamanı ayırdığınızdan emin olmalısınız. 

Tekrar Yapın 

Her gün okulda veya dershanede öğrendiğiniz konuları tekrar edin. Düzenli tekrar yapmak bilgileri pekiştirir ve daha fazla aklımızda kalmasına yardım eder. Konuları çalışırken ileride geri dönüp tekrar yapmayı sağlayacak küçük notlar almak faydalı olacaktır. Yatmadan önce yapılan tekrarlar daha fazla aklımızda kalır. Bu sebeple yatmadan önce fazla detaylı olmayan küçük bir tekrarla önemli yerlerin üstünden geçilebilir. 

Ezber Değil Öğrenmeye Çalışın 

Unutmayın ki ezberlenen bilgiler çok kısa sürede unutulur. En iyi öğrenme yollarından biri bilgiyi birden fazla yolla almaktır. Konulara hem görsel hem de sözlü olarak tekrar edin, kendinize uygun zihin haritası, kodlama gibi teknikler deneyebilirsiniz.
Sınava değil öğrenmeye odaklanmak önemlidir. Bilgiyi öğrendiğiniz zaman zaten sınavda da başarılı olacaksınız bunu sakın unutmayın. Ayrıca sınav odaklı olmak çok daha fazla stres yapmanıza sebep olacaktır. Abartılmadığı sürece stres elbette ki iyidir çünkü ilerlememizi sağlar ancak fazlası da panik yapmamıza sebep olur bu da başarısız olmamıza sebep olacaktır.

Not Tutma Alışkanlığı Edinin

Not tutan kişilerin çok daha başarılı olduğu yok sayılamaz bir gerçek. Çoğu zaman kitapta var ya da ben aklımda tutarım zaten anladım diye not tutmaktan kaçınıyoruz. Ancak not tutmak başarılı olmak için edinmemiz gereken önemli bir alışkanlıktır. 
Not alırken uzun uzun anlatılan her şeyi yazmak yerine kısa ama anlayabileceğimiz şekilde notlar almalıyız. Konunun önemli yerlerini, çıkarılan ana fikri, tanımları, örnekleri gibi önemli gördüğünüz yerleri kendi ifadelerimizle yazmak önemlidir böylece konuyu öğrenmemize de yardımcı oluruz. 

Bol Bol Kitap Okuyun

Kitap okumak okuduğunu anlama ve yorumlamaya yarımcı olur. Son yıllarda yapılan sınavlarda bilgi sorularından çok yorum soruları daha çok önemli hale gelmeye başlandı. Bu yüzden kitap okumak bu sorularda başarılı olmak için edinmemiz gereken bir alışkanlık. Ne kadar çok kitap okursak o kadar hızlı okuduğumuzu anlarız bu da sınavda zamanı daha iyi kullanmamızı sağlar.

Düzenli Olarak Soru Çözün

Bitirdiğimiz konulara ait sorular çözmek öğrenmeyi pekiştirir ve unutmamızı engeller. Bu yüzden çalışma programımıza soru çözme zamanlarını mutlaka eklemeliyiz. Ayrıca ne kadar fazla soru çözersek o kadar çok soru tipiyle karşılaşırız. Bu çeşitliliği yakalamanın en önemli ayrıntılarından biri de farklı yayınlardan kaynaklar edinmektir. 
Sadece soru bankaları değil deneme sınavları da yapmalıyız. Böylece zamana karşı yarışarak zamanı nasıl kullanmamız gerektiğinin farkına varırız. Eğer hız eksiğimiz varsa bunu fark eder ve geliştirmeye yardımcı olabiliriz.  

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.