499 TL ve Üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo... Kapıda Ödeme... Aynı Gün Kargoya Teslimat

Kitap Okumanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

11-03-2020 09:59
Kitap Okumanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Kitap Okuyan Çocukların Gelişimi Daha Kaliteli

"Ağaç yaşken eğilir” sözü ne kadar klişeyse bir o kadar da doğrudur.

Çocukların hayata hazırlanma sürecinde; zamanında eğitim alması, yeteneklerini keşfedecek aktivitelerde bulunması hem okul hem de sosyal hayatında bilgi ve beceri kazanması açısından bir hayli önemli. Bunun yanı sıra, Çocukların Gelişimini etkilen faktörlerin başında bol bol kitap okumak gelmektedir.

Kitap okuyarak büyüyen çocuklar, analitik düşünme, özgün ve yaratıcı olma, yazma becerisi kazanma, çok yönlü düşünme gibi birçok alanda başarılı olmaktadır. Bunun yanı sıra, kitap okuyan çocukların empati yeteneğinin daha gelişmiş olduğu bilinmekte.

Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığını Nasıl Kazandırırız?

Çocuklar anne ve babasını taklit ederek büyürler. Bu sebeple öncelikle çocuğunuza sizin de kitap okuduğunuzu göstermelisiniz. Böylelikle çocuğunuz sizi örnek alacaktır. Bunun yanı sıra, birlikte kitap okuma saati hatta evinizin bir köşesini kitap okuma köşesi yapabilirsiniz. Bu şekilde hem çocuğunuzla kaliteli vakit geçirebilir hem de onun gelişimine büyük katkı sağlamış olursunuz.

Bunun yanı sıra, ilk aşamada çocuğunuzun istediği kitabı okuması Kitap Okuma Alışkanlığıkazanmasında çok etkili. Çocuğunuzun ne türde kitap okumaktan hoşlandığını anlamanız ve bundan sonraki kitaplarda seçici olmanız açısından önemli.

Ayrıca sizin de çocuğunuza kitap okumanız oldukça etkili. Her gece okuyacağınız birkaç sayfa kitap çocuğunuzun hayal gücünü geliştirecek ve kitaplara olan ilgisini arttıracaktır.

Bunlara ek olarak, çocuğunuza okuduğu kitap hakkında sorular sorabilirsiniz. Bu durum onun okuduğu kitaba karşı heyecanının artmasını sağlayacaktır.

Eğer çocuğunuz kitap okumaktan sıkılıyor veya kitap okumak istemiyorsa onun ilgisini çekecek dergilere yönelebilirsiniz. Dergilerde kullanılan görseller ve birbirinden farklı konular dikkatini çekebilir.

Çocukların Okuması Gereken Kitaplar

Her kitap çocuklar için yeni bir macera, yeni bir deneyim ve öğrenecek yeni bilgilerdir. Çocukların karakterini ve davranışlarını belirlemede büyük rol oynayan kitapların seçimi ise oldukça önemli.

Bu noktada çocuklara bir şeyler kazandıracak ve keyif aldıracak kitapları şöyle sıralayabiliriz; Küçük Kara Balık, Çocuk Kalbi, Küçük Prens, Kaşağı, Andersen Masalları, Dede Korkut Hikâyeleri, Dünyanın Merkezine Yolculuk, Şeker Portakalı ve birçoğu.

Aradığınız Çocuk Kitabı ve diğer pek çok kitaba Kitabını Al güvencesiyle sahip olabilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.