499 TL ve Üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo... Kapıda Ödeme... Aynı Gün Kargoya Teslimat

Hangi KPSS Kitabı Daha İyi?

21-02-2020 09:13
Hangi KPSS Kitabı Daha İyi?

Sınava Hazırlık Kitabı Seçimini Önemseyin

 

Hayatınıza yön verecek sınavlardan olan KPSS’ye etkin şekilde hazırlanmak, verimli çalışmayla mümkün. Verimlilik, sınavda işe yarayacak bilgi ve yeterliliği elde etmeye yönelik olmayı ifade eder.

Bu noktada, sınavda başarı için gerekli donanımı kazandırabilecek kitapların seçimi büyük önem taşıyor. Peki, Hangi KPSS Kitabı Daha İyi? KPSS’ye hazırlık için kitap seçerken nelere dikkat edilmeli?

 

Güncellik

 

Sınavlara hazırlık kitabı seçiminde göz önünde bulundurulması gereken başlıca konulardan biri, güncellik.

Sık sık değişime uğrayan sınav sistemi karşısında yayınevleri, sistemin yakın takipçisi olmak durumunda. Sistemde köklü değişimler olmasa bile soru türleri, belirli dönemlerde değişim geçirebilir. O yüzden, seçeceğiniz kitabın en son duruma göre şekillenmiş olması önemli.

 

Bol Soru Çeşidi

 

Her sınav, belirli konularda belli tür sorularla beraber, öngörülemeyen türden soruları da içerebilir. Bu sebeple, iki konuya büyük önem gösterin: çıkmış soruları ve benzerlerini incelemek, farklı tip sorulara hazırlıklı olmak.

Seçeceğiniz kitap, sınavlarda sık sık çıkan soru türlerinden bol örneğe sahip olmalı. Böylece beklenen soruların çözümünü garanti altına alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, eleyici özellikteki sorular için ise mümkün olduğunca farklı soru tipi kitapta yer almalı. Farklı sorular görmek, konuyu birçok açıdan değerlendirmeyi, dolayısıyla daha iyi kavramayı sağlar, muhakeme yeteneğini geliştirir.

 

Etkin Konu Anlatımı

 

Sadece soru içeren kitapların yanı sıra, konu anlatımlı kitapları da edinmenizde yarar var.

Konu anlatımlı kitap seçerken, etkin öğrenme sağlayacak sisteme sahip alternatiflere öncelik verin. Anlatımda önemli noktalara yeterli vurgu yapılmalı, kolay anlaşılabilecek bir dil kullanılmalı.

Soyut konuların mümkün olduğunca somutlaştırılması, öğrenmeyi basitleştirir. Bunun için ilgili derslerde hayattan örnekler vermek ve/ veya örnek sorular göstermek gibi yöntemlerin kullanılması önem taşıyor.

 

Birkaç Kaynaklardan Yardım Alabilirsiniz

 

Hangi KPSS Kitabı Daha İyi sorusu elbette, tek bir yayınevini cevap olarak karşımıza çıkarmıyor. Aynı konu için birden fazla kaynağı kullanabilirsiniz. Böylece daha fazla ve daha farklı soru görme, konuları daha kapsamlı şekilde öğrenme imkânı elde edilebilir.

 

KPSS’ye Hazırlık İçin Seçkin Kitaplar

 

Uzman, Yediiklim, Benim Hocam, Yargı, Data gibi sektörün önemli yayınevleri, Kitabını Al ile parmağınızın ucuna geliyor. ALES, DGS, LGS, TYT, AYT için olduğu gibi KPSS için de çalışmayı verimli kılacak hazırlık kitaplarına online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.