499 TL ve Üzeri Siparişlerde Ücretsiz Kargo... Kapıda Ödeme... Aynı Gün Kargoya Teslimat

ALES’e Son Adımınızı Emin Atın!

12-08-2020 13:56
ALES’e Son Adımınızı Emin Atın!

 

ALES’te Başarılı Olmak Mümkün

Okula başladığımız ilk andan itibaren hayatımıza giren sınavlar ile her adımda başarılı olmak için çabalıyoruz. Lise sınavları ve üniversite sınavlarından sonra zorlu bir süreci geride bıraktığımızı düşündüğümüzde, kariyelerimize çok daha yeni başladığımızı fark ederiz. Bu noktada, ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, üniversite sonrasında atacağınız en büyük adımlardan. Peki, ALES Ne Zaman?ALES’te Başarılı Olmanın Şartı Nedir?

ALES ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sizler için bir araya getirdik. İşte, ALES ile ilgili bilmeniz gerekenler...

ALES Ne Zaman?

Akademik kariyer peşinde olanların tüm hünerlerini göstereceği ALES’e son birkaç gün kaldı. Bu hafta sonu, 16 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, 150 dakika olup 10.15’te başlayacak. Bu noktada, sınav saatinden 20 dakika önce sınav yerinde bulunmanız çok önemli. Zira, saat 10.00’dan sonra sınav binasına girmeniz mümkün değil.

ALES’e Kimler Girebilir?

Üniversite mezunu olanların, Akademik Personel; araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman gibi kadrolara atanma hayalinde olanlar için ALES büyük bir basamaktır. ALES’e bir lisans programında eğitim görenler, bir lisans programını bitirenler ve denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

ALES’te Başarılı Olmak için...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’na hazırlanmak bazen fazlasıyla yorucu olmaktadır. Bir yandan bir meslek sahibi olmanız gerektiği gerçeği, diğer yandan çözmeniz gereken soru kitapları...

Bitirdiğiniz kitaplar, çözdüğünüz yüzlerce soru ve çıkardığınız sayfalarca özetin karşılığı almanız için son demleri iyi değerlendirmek çok önemli. Bu noktada, sınava birkaç gün kala, konu çalışmayı bir kenara bırakarak farklı soru tipleri görmeye özen göstermeli, kendinizi her soru tipine karşı hazırlıklı hale getirmelisiniz.

Bu süreçte, her gün bol bol deneme sınavı çözmek ve çıkmış sorular üzerinde alıştırmalar yapmak çok doğru bir adım olacaktır. ALES’e hazırlanırken her daim sizinle olanKitabinial.com, Yediiklim ve Yargı yayınları, Çözümlü Deneme Sınavlarıile son vakite kadar size eşlik etmeye hazır.

Son birkaç gününüzü en verimli şekilde geçirmek, kendinizi büyük güne en iyi şekilde hazırlamak için Kitabını Al online mağazamızı ziyaret edebilir, alanınıza göre kitap seçiminde bulunabilirsiniz.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.